Bangku simpanan menjadi punca “lubuk”

Singapura: Tonggak pertahanan, Dominic Tan mengakui kekurangan minit permainan bersama kelabnya antara punc4 mengapa dirinya gag4l menyerlah ketika 4ksi menent4ng Vietnam, Ahad lalu yang meny4ksikan skuad Harimau Malaya tumbang 0-3.

Jelasnya, sepanjang ber4ksi dengan kelab Thailand, Police Tero musim ini, dia lebih banyak memanaskan bangku simpanan dan jarang ber4ksi.

Disebabkan itu, dia berharap penghijrahannya ke pasukan Sabah FC dalam sa!ngan Liga Super musim depan dapat membuka peluang buatnya kembali ber4ksi secara lebih kerap.

“Saya sekarang kat (kelab) Police Tero tak dapat berapa minit permainan yang saya ingin nak dapat.

“Bukan mudah untuk saya kerana lama tak main perlaw4nan intensiti yang tinggi. Dah tentu minit permainan sal4h satu amat penting dalam bola sepak dan itu yang kekurangan buat saya.

“Sebab itu saya pilih untuk pergi dengan Datuk Ong (Kim Swee) ke Sabah supaya saya dapatkan minit permainan,” katanya yang mula menyertai kelab Thailand itu pada 2019 lalu.

Terdahulu, Dominic dikec4m peminat dan bekas pemain kebangsaan yang d!katakan punc4 buat ‘lubuk’ pasukan ketika tew4s kepada Vietnam.

Khidmatnya dijangka akan terus dipertaruhkan apabila berd3pan Indonesia di Stadium Nasional Singapura, Ahad ini selepas dua tonggak utama iaitu Aidil Zafuan Abd Radzak dan Shahrul Saad terpaksa diketepikan ekoran keced3raan.

Dominic akan digandingkan dengan pemain kacukan yang berpangkalan di Eropah, Dion Cools.

Sumber – HM