Dim4lukan di laman sendiri, TFC tekad balas dend4m

KUALA TERENGGANU: Misi menebus keh4mpaan selepas tew4s pada tiga 4ksi berturvt-turvt sebelum ini menjadi agenda utama Terengganu FC (TFC) apabila berd3pan Penang FC pada 4ksi terakhir Liga Super di Stadium Bandaraya, Ahad ini.

Malah skuad kendalian Nafuzi Zain juga berazam untuk membal4s d3ndam kekal4han 1-4 kepada law4nnya itu pada 4ksi pusingan pertama di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di Gong Badak awal Mei lalu.

Justeru bagi memastikan TFC pulang ceria, Nafuzi menuntut anak buahnya memperagakan 4ksi bertenaga untuk mel4kar kemenangan ke atas skuad Harimau Kumbang itu bagi mengintai peluang sekurang-kurangnya menam4tkan sa!ngan liga di kedudukan ketiga.

“Saya akui 4ksi terakhir liga pada Ahad ini menent4ng Penang FC pasti berbeza selain bakal menentukan kedudukan terakhir pasukan dalam carta liga.

“Jadi saya harapkan pemain mengambil peluang itu dengan sebaik mungkin dengan mempamerkan persembahan terbaik seperti 4ksi final bagi menebus keh4mpaan selepas tiga perlaw4nan kita sia-siakan tanpa mengutip sebarang mata.

“Bagaimanapun saya sedar ianya bukan tugas mudah kerana pasti law4n akan menurunkan barisan terbaiknya, tapi kita juga sudah bersedia menghadapi perlaw4nan itu.

“Rekod tew4s pada 4ksi pusingan pertama dan ber4ksi di tempat law4n bukannya penentu bagi 4ksi terakhir itu, Insya-Allah kita juga akan memperbaiki kelemahan yang ada bagi membal4s kepercayaan penyokong dengan kemenangan,” katanya.

Berdasarkan kedudukan terkini, TFC mengumpul 37 mata dengan menghuni di kedudukan keempat liga manakala Penang FC ketiga dan Kedah Darul Aman FC (KDA FC) kedua dengan berkongsi 40 mata.

Sekiranya TFC berjaya mel4kar kemenangan dan KDA FC tew4s kepada Mel4ka United, peluang buat skuad Penyu itu masih terbuka untuk menam4tkan liga di kedudukan kedua, namun ianya berg4ntung kepada jumlah jaringan.

Jika tew4s dan Selangor FC berjaya merakam kemenangan ke atas Petaling Jaya City FC (PJ City), skuad Penyu bakal menghuni di tangga kelima liga.

Sumber : BH