Indonesia Vietnam sama hebat

KUALA LUMPUR: Indonesia mengutip satu mata berharga dalam per3butan tiket ke separuh akhir Piala AFF 2020 selepas berjaya meng!kat juara bert4han, Vietnam 0-0 di Stadium Bishan, sebentar tadi.

Keputusan itu meny4ksikan skuad ‘Garuda’ kekal mendahului Kumpulan B dengan tujuh mata apabila mengetepikan Vietnam menerusi perbezaan jaringan sekalipun ter!kat dengan tujuh mata.

Justeru, anak buah Shin Tae Yong itu sekadar perlu mengel4k daripada kekal4han untuk menges4hkan kemaraan apabila berd3pan Malaysia pada 4ksi terakhir, Ahad ini.

Babak pertama meny4ksikan Vietnam berg3lut apabila Indonesia tidak memberi seb4rang ruang kepada Vietnam ‘bersenang-lenang’ untuk merencana gerakan yang dimahukan.

Malah percub4an Vietnam untuk ‘menari-nari’ dalam kotak penalti acap kali dipat4hkan pertahanan Vietnam sehingga memaksa mereka mel4kukan percub4an jauh yang meliar.

Bersambung babak kedua, Vietnam terus gag4l mendapatkan gol sekalipun mendominasi sebahagian besar permainan sekali gus terpaksa akur menam4tkan perlaw4nan 0-0.

Sumber – BH