Mungkin Beraksi Di Pentas Lebih Tinggi

Kel@b Thai League 1, Bg Pathum United beraz@m untuk menampilkan persembahan terbaik dalam liga sekaligus beraksi dalam saingan AFC Champions League (ACL) musim hadapan.

Presiden kelab, Pavin Bhirombhakdi berkata dengan kualiti yang dimiliki oleh barisan pemain musim ini, pasukan itu dilihat mampu untuk mengisi slot ACL musim hadapan sekaligus beraksi dengan kelab terbaik di rantau Asia.

Dengan kapasiti yang dimiliki oleh pasukan, semua orang merasakan BG Pathum harus beraksi dalam saingan ACL musim hadapan. Tetapi saya mahu kami bergerak secara berperingkat. Kehadiran Andres Tunez dan Sarach Yooyen dilihat mampu untu membantu kami

Saya secara perib@di mahu layak ke ACL dengan status juara Thai League 1. Akan tetapi dalam bola sep@k semua perkara boleh berlaku.

“Saya tidak mahu memberikan tek@nan kepada pemain. Tetapi saya yakin mereka mempunyai matlamat yang sama. Jika berjaya, maka ia akan menjadi sejarah untuk kita semua,”

BG Pathum United musim ini menjadi salah satu pasukan yang dilihat mampu untuk mencab@r kejuaraan Thai League 1 apabila membawa masuk pemain berprofil tinggi bagi memperku@tkan pasukan.

Selain Norshahrul Idlan Talaha, Andres Tunez dan Sarach Yooyen, BG turut diperku@tkan oleh anak lagend@ Singapura, Fandi Ahmad iaitu Irfan Fandi.