Mungkin akan berunding

Johor Bahru: Status Nafuzi Zain sel4ku pembimbing Terengganu FC pada musim depan tampak masih menjadi tanda tanya selepas beliau menges4hkan belum ada seb4rang tawaran untuk menyambung kontrak oleh pengurusan kelab TFC.

Beliau berkata, ketika ini masih menunggu tawaran sambungan kontrak oleh pengurusan TFC yang mana kontraknya akan berakhir 30 November ini.

“Kontrak saya tamat 30 November ini dan masih menunggu tawaran daripada TFC. Bagaimana saya nak siapkan pasukan jika belum tandatangan kontrak baharu. Apapun terserah kepada pihak pengurusan.

“Ketika ini saya masih ada kontrak dengan TFC tapi jika ada kelab yang sudi menawarkan kontrak kepada saya, kemungkinan saya akan berunding dengan mana-mana kelab yang sudi mendapatkan khidmat saya musim depan.

“Apapun keutamaan saya sudah tentulah mahu terus bimbing TFC kerana selepas dua tahun bersama pasukan itu banyak yang saya lakukan dan misi bersama TFC masih belum tercapai,” katanya.

Pengendali kelahiran Kota Bahru, Kelantan itu juga menyifatkan sepanjang membimbing skuad Penyu pada sejak dua musim, pemain memberi kerjasama yang baik malah di kalangan pemain muda kerap diturunkan untuk ber4ksi dalam sa!ngan Liga Super.

Mengulas mengenai kegag4lan TFC mara ke pentas final selepas tew4s 1-4 secara agregat kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) pada 4ksi separuh akhir kedua Piala Malaysia di Stadium Sultan Ibrahim, malam tadi, Nafuzi mengakui 15 minit pertama pemainnya tampak gugup.

“Apabila pemain saya tidak dapat menyesuaikan diri dalam tempoh awal permainan maka mereka mel4kukan k3silapan mudah dan memberi ruang buat pemain JDT menguasai permainan sehingga kita dihukum tiga gol dalam tempoh 15 minit perlaw4nan.

“Walaupun berlaw4n dengan 10 pemain JDT dan pengu4saan permainan jelas milik kita tapi pasukan law4n bert4han dengan baik dan suk4r untuk kita men3mbusi bent3ng mereka tatkala berusaha meny3rang di setiap posisi sama ada di tengah, sayap kiri dan kanan,” kata Nafuzi.

Tamat

Sumber : HM