Pemain Sarawak United ser4ng pengadil

KUALA LUMPUR: Aksi Liga Perdana antara Sarawak United berd3pan Negeri Sembilan FC (NSFC) di Stadium Bolasepak Cheras malam ini ‘panas’ susvlan ins!den pengadil perlaw4nan diser4ng pemain Sarawak United.

Menerusi satu klip video yang tular di media sosial, pengadil perlaw4nan, Mohd Kamil Zakaria Ismail diser4ng beberapa pemain Sarawak United selepas 4ksi berakhir dengan kemenangan 1-0 buat NSFC.

Bukan itu sahaja, malah Mohd Kamil yang dilindungi pembantu pengadil turvt cuba diser4ng oleh barisan kejurulatihan Sarawak United di tepi padang.

Terdahulu, Sarawak United terlepas peluang untuk menges4hkan status sebagai juara Liga Perdana apabila tew4s tipis 1-0 di tangan pencab4r terdekat mereka, NSFC.

Lebih mal4ng, mereka turvt dipintas skuad Jang yang kini berkelebihan satu mata mengat4si mereka dengan sa!ngan berbaki satu perlaw4nan lagi.

Bagaimanapun, kedua-dua pasukan sudah menges4hkan tiket ke sa!ngan Liga Super musim depan namun gelaran juara Liga Perdana pasti menjadi ‘hadiah’ terbaik buat mereka pada musim ini.

Sarawak United ber4ksi dengan 10 pemain selepas penjaga gol, Sharbinee Allawee dilay4ngkan kad merah kerana ‘menapak’ dada pemain Negeri Sembilan namun Francis Kone gag4l menyudahkan tend4ngan penalti yang diberikan.

Kone akhirnya menebus kegag4lan sepakan penalti apabila menanduk masuk gol kemenangan pada masa keced3raan untuk membolehkan NSFC pulang dengan mata penuh.

Sumber : BH