Safiq Rahim “koyak”?

KUALA LUMPUR: “Kita manusia, kita tidak sempurna.”

Demikian re4ksi pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim ketika ditanya pelayar Internet berhubung ins!den pemain tengahnya, Safiq Rahim yang menanduk Faisal Halim sehingga dilay4ngkan kad merah pada separuh akhir kedua Piala Malaysia, malam tadi.

Jelas Tunku Mahkota Johor itu, pemain berpengalaman itu sudah pun meminta maaf kepada k3seluruhan pasukan susvlan tind4kannya yang menyebabkan pasukan terpaksa ber4ksi hampir k3seluruhan permainan dengan 10 pemain.

“Setiap orang atau individu membuat silap. Kita manusia, kita tidak sempurna. Safiq k3sal dengan tind4kan dia dan dia minta maaf kepada semua pemain, jurulatih dan kakitangan.

“Itu sahaja. Ia sudah berakhir dan kita lupakannya,” kata Tunku Ismail menerusi akaun Twitternya.

Terdahulu, ins!den bekas kapten pasukan kebangsaan itu menanduk Faisal yang juga pemain Terengganu FC (TFC) pada minit ke-15 menjadi tular di laman media sosial apat4h lagi ia turvt ditayangkan secara langsung menerusi platform Youtube.

Pada ins!den yang terc3tus sejurus selepas tuan rumah meled4k gol ketiga, Safiq terlebih dahulu meng4sari Faisal yang cuba melepasi kawalan pertahanan skuad Harimau Selatan, S Kunanlan.

Selepas dikas4ri, Faisal dilihat menjerit ke arah Safiq dan selepas itu, bekas pemain kebangsaan itu dilihat “koyak” danĀ  terus ‘mengh3ntam’ kepala Faisal sekali gus dilay4ngkan kad merah oleh pengadil.

Riak wajah bekas pemain Selangor itu jelas menunjukkan perasaan kec3wa dan dia meninggalkan padang dengan menutup wajahnya menggunakan jersi.

Bagaimanapun, JDT yang terpaksa ber4ksi dengan 10 pemain untuk lebih 75 minit tidak berd3pan masal4h untuk mara ke final selepas mendahului dengan tiga gol dalam tempoh 14 minit.

Safiq bagaimanapun terlepas 4ksi final Selasa ini kerana dig4ntung akibat kad merah berken4an.

Sumber : BM