“Saya Balik Pun Makan M4ki Je” – Luqman Hakim

Video temubual Luqman Hakim bersama media sebelum berlepas ke Belgium malam tadi, kini menjadi perhatian peminat bola sepak Malaysia apabila ramai netizen yang begitu kagum dengan ment4liti padu Luqman Hakim.

Tembual yang diadakan di kawasan daftar masuk bagasi KLIA itu jelas mencerminkan bahawa jiwa kent4l Luqman Hakim untuk men4ngkis pers3psi sesetengah pihak terhadap penghijr4hannya ke KV Kortrijk.

“Saya dah janji dengan diri saya sendiri, saya balik pun saya buat apa je? Saya balik pun makan mak! je.”

“Ini cita-cita saya. Pasal pemain-pemain luar negara, diorang pun ada sepasang kaki, saya pun ada sepasang kaki, buat apa saya nak t4kut. Jiwa saya kena kent4l lah.”

Kata-kata yang keluar dari mulut seorang Luqman Hakim yang berusia 18 tahun ini jelas menunjukkan ment4liti luar biasa yang dimiliki oleh beliau dan ini mungkin petanda awal dia bersedia menghadapi apa saja cab4ran di Belgium demi mencapai cita-citanya.

sumber: vocketfc

Kita sebagai penyokong bola sepak Malaysia perlu memberikan sokongan kuat kepada beliau demi membina kerjaya bola sepak di eropah seterusnya menyumbangkan pengalaman kepada skuad kebangsaan Malaysia tidak lama lagi.