Selamat Kembali

KUALA LUMPUR: Perkembangan terkini penyer4ng Johor Darul Ta’zim (JDT), Syafiq Ahmad jelas menggembirakan penyokong pasukan itu.

Menerusi gambar pada sesi latihan yang boleh dilihat menerusi laman Johor Southern Tigers, peny3rang kebangsaan itu dilihat menikmati sesi latihan untuk mengharungi musim baharu yang akan bermula 5 Mac nanti.

Peny3rang berusia 25 tahun itu tersenyum ke arah kamera yang menangkap gambar pemain yang sedang menjalani latihan di Padang Seri Gelam.

Perkongsian itu mendapat lebih 1,700 tanda suka dan lebih 170 komen daripada pelayar Facebook dengan perkembangan positif itu sedikit memberi gambaran yang dia sudah bersedia untuk kembali beraksi.

Penyokong JDT juga tidak ketinggalan meninggalkan kata-kata semangat kepada pemain itu yang sebelum ini berdepan dug4an besar apabila kehil4ngan ahli keluarga dalam kemalangan jalan raya, Disember lalu.

Kata-kata semangat seperti ‘Welcome back SA28’, ‘come back stronger’ dan ‘King of header is back’ menjadi antara kata-kata yang diberikan penyokong setia pasukan kepada pemain itu.

Sebagai rekod, pemain itu sebelum ini berdepan detik meny3dihkan selepas bayi lelakinya yang baru berusia 22 hari antara tiga m4ut dalam kem4langan pada Disember lalu yang turut menyaksikan peny3rang JDT itu berserta dua lagi ahli keluarganya ced3ra.

Dua lagi yang m4ut dalam nah4s kira-kira 5.30 pagi di KM163 Lebuhraya Utara-Selatan di Sungai Bakap itu ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 30-an.

Dalam kejad!4n itu, Syafiq dan seorang lagi anak perempuannya, Aaira Nur Saffiya, 2, ced3ra ringan namun isterinya Nur Amalina Nur Ain, 25, ced3ra par4h.

Sumber : HM