Tiada jalan mudah buat Kedah

ALOR SETAR: Sama ada main dalam hujan lebat, padang kering atau apa situasi sekalipun, Kedah perlu memberi segala-galanya untuk meng4lahkan Mel4ka United pada 4ksi penutup Liga Super malam ini jika mahu bergelar naib juara.

Pengendali Lang Merah, Aidil Sharin Sahak berkata, hanya kemenangan dapat memastikan misi mer3but gelaran naib juara buat kali kedua dapat dicapai, sekali gus menges4hkan slot ke Piala AFC musim depan.

Keputusan selain kemenangan akan meletakkan mereka dalam bah4ya kerana dua pesa!ng rapat, Penang FC dan Terengganu FC masih berpeluang mem!ntas.

Penang FC yang berkongsi 40 mata bersama Kedah akan menerima kunjungan Terengganu, yang ketinggalan tiga mata di bel4kang.

“Kami tiada pilihan kerana ini perlaw4nan terakhir musim, dan kami harus b4ngkit dari apa yang berlaku dalam dua perlaw4nan lalu.

“Sangat penting untuk kita berikan segalanya dalam perlaw4nan penutup ini tetapi saya harap pemain tidak terlalu tertek4n atau t4kut-t4kut untuk ber4ksi.

“Mereka perlu ‘layan’ perlaw4nan seperti biasa dan fokus sepanjang 90 minit. Memang tak mudah kerana sebelum ini pun kita jelas melihat pemain kepen4tan ak!bat jadual padat dan sebagainya.

“Sama ada dalam hujan lebat atau kering, kita perlu berikan segala yang termampu untuk berd3pan Mel4ka United,” kata Aidil semalam.

Kedah tew4s 1-2 kepada Kuala Lumpur City pada 4 September lalu dan seri 3-3 menent4ng UiTM FC dalam 4ksi terakhir, Rabu lalu.

Kata Aidil, kecuali Kpah Sherman dan Rabih Ataya yang ter!kat dengan tugasan antarabangsa melibatkan negara masing-­masing, semua pemain lain bersedia untuk diturunkan malam ini.

“Walaupun tiada pemain dig4ntung, namun ada antara mereka yang mengalami keced3raan di betis, lutut dan hamstring tetapi semangat mereka amat tinggi untuk tetap ber4ksi bagi membantu pasukan mencapai kemenangan,” katanya.

Sumber : UTUSAN