2 lagi pemain sertai skuad Jang

Seremban: Pemain pertahanan, Nasrullah Haniff Johan kekal memperkuatkan bahagian bent3ng Negeri Sembilan FC (NSFC) bagi mengharungi sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

Tonggak berpengalaman berusia 31 tahun itu yang membantu Negeri Sembilan menjulang trofi Liga Perdana musim ini, menandatangani kontrak semusim bersama skuad Hobin Jang Hobin yang akan ber4ksi dalam Liga Super musim depan.

“Saya mengucapkan terima kasih kepada pihak pengurusan pasukan NSFC kerana masih memberi kepercayaan untuk saya terus kekal bersama Negeri Sembilan bagi menghadapi musim depan.

“Kepercayaan itu menyunt!k semangat yang lebih tinggi untuk saya memberikan sumbangan lebih baik kepada pasukan ini terutama dalam memastikan Negeri Sembilan dapat bersa!ng dengan baik dalam Liga Super dan seterusnya mencapai kejayaan.

“Sememangnya sa!ngan liga utama lebih mencab4r berbanding apa yang kami harungi pada musim ini di Liga Perdana,” katanya.

Nasrullah yang berasal dari Sikamat, Seremban, akui selesa dengan corak latihan dan taktikal yang diketengahkan di bawah bimbingan ketua jurulatih, K Devan.

Malah, dia juga tidak akan menghadapi masal4h untuk membentuk gandingan mantap bersama pemain baharu yang menganggotai pasukan itu.

“Walaupun terdapat perubahan dari segi barisan pemain selepas sebahagian daripada pemain musim ini diketepikan dan ramai pemain baharu diserapkan dalam pasukan, namun ia tidak menjadi masal4h untuk membina k3serasian antara satu sama lain.

“Saya yakin dan percaya, usaha kelab untuk mendapatkan pemain terbaik penting supaya kekuatan dapat dibina dan cab4ran dalam Liga Super dapat diharungi dengan lebih baik,” katanya yang pernah ber4ksi bersama Terengganu FC (TFC) selama empat musim antara 2017 hingga 2020.

Sementara itu, dalam satu kenyataan NSFC, kelab itu sudah meng!kat dua lagi pemain baharu masing-masing bekas pemain Kelantan FC, Hariz Kamaruddin, 24 dan bekas pemain Selangor FC, A Namathevan, 25.

Hariz berasal dari Johor dan pernah ber4ksi bersama Johor Darul Ta`zim II (JDT II) manakala Namathevan dari Kapar Klang, antara tonggak utama skuad The Red Giants.

Kedua-dua pemain terbabit dijangka akan dapat memperkuatkan lagi bahagian pertahanan NSFC.

Sumber – BH