Fan “Riak” mohon maaf

KUALA LUMPUR: Seorang individu yang dipercayai penyokong Johor Darul Ta’zim (JDT) tular di media sosial selepas kekal4han skuad Harimau Selatan dalam 4ksi final Piala Malaysia berd3pan Kuala Lumpur City (KL City) di Bukit Jalil, semalam.

Ia selepas netizen menuntut individu berken4an menunaikan ‘janji’ untuk berbogel dari Kuala Lumpur (KL) hingga ke Johor sekiranya KL City mengalahkan JDT dalam 4ksi final yang berlangsung Stadium Nasional.

Menerusi satu klip video yang tular di media sosial, individu berken4an berkata:” Malam ini (semalam) Johor law4n KL. Ok bro macam ini bro, kalau KL boleh kalahkan Johor, aku bogel dari KL sampai Johor.

“Bogel tau. Aku bogel. Serius cakap punya. Bukan sembang. Tak pernah dalam sejarah KL boleh kalahkan Johor. Aku bogel dari KL sampai Johor,” katanya.

Individu berken4an menjadi ‘bvruan’ netizen bagi menuntutnya untuk mengotakan kenyataan itu selepas JDT tew4s 2-0 di tangan KL City.

Namun, individu berken4an sekali lagi tular selepas dia memuat naik sekeping gambar dengan menulis: “Minta maaf..tak jadi bogel KL ke Johor..saya ada sesak nafas.”

Pelbagai lagi re4ksi penyokong JDT kini tular di media sosial selepas 4ksi final, semalam, termasuk video seorang penyokong skuad Harimau Selatan yang dengan yakin meluahkan bahawa JDT boleh menang 8-0 ketika ditemu bual media tempatan sebelum perlaw4nan.

Sumber : BH