Kedah isi jentera tengah dengan pemain import baharu

ALOR SETAR: Aidil Sharin Sahak akan terus diberi mandat untuk membimbing Kedah Darul Aman FC bagi menghadapi sa!ngan Liga Malaysia (Liga M) musim depan selepas mencatat rekod cemerlang sepanjang tiga tahun membimbing skuad Lang Merah.

Ketua Pegawai Eksekutif KDA FC, Khamal Idris Ali berkata khidmat jurulatih kelahiran Singapura itu sememangnya dit4gih dan pihaknya sudah menawarkan penyambungan kontrak bagi menghadapi musim 2022.

“InsyaAllah dia akan bersama kita. Dan kita telah pun menyatakan hasrat mahu meng!kat beliau untuk musim depan sebelum ini, dan kita hanya menunggu kata putus dari beliau.

“Memang khidmat beliau masih diperlukan bagi meneruskan perjuangan pasukan Kedah yang bakal melalui sa!ngan lebih seng!t pada musim depan.

“Kami perlukan sedikit masa lagi untuk mengumumkan kedudukan yang dirancang itu dan pada masa ini semua perancangan untuk musim depan lebih 80 peratus peratus sudah dilengkapkan,” katanya.

Menyentuh mengenai tenaga import bagi memperkukuh Kedah musim depan, Khamal berkata kekuatan di bahagian tengah bakal diisi oleh dua pemain yang sudah berpengalaman dalam Liga M.

“Dua pemain import yang diken4li ramai itu menunjukkan kemampuan masing-masing dengan cukup hebat dalam sa!ngan Liga Super dan Piala Malaysia setakat ini. Kita yakin mereka dapat membentuk pengu4saan yang lebih baik berbanding musim 2021 ini,” katanya

“Kita mahu pastikan dua import di bahagian tengah yang akan dibawa masuk ini akan melanc4rkan lagi gerakan ser4ngan lebih padu untuk sa!ngan Liga M dan Piala AFC untuk musim depan,”.

Sumber : BH