Malaysia pasukan bukan pilihan untuk mara

Singapura: Juara bert4han Vietnam tampil yakin dan percaya Indonesia mampu menew4skan Malaysia pada 4ksi terakhir untuk bersama-sama mereka menghuni dua slot teratas Kumpulan A dan melangkah ke pentas separuh akhir.

Pengendalinya, Park Hang-seo berkata, Naga Emas tidak boleh bimbang tentang Indonesia atau apa yang mereka mungkin lakukan apabila mereka menent4ng Malaysia.

“Kami hanya boleh fokus kepada pasukan kami dan akan mel4kukan semua yang kami mampu untuk memenangi perlaw4nan terakhir kami,” jelasnya.

Indonesia mempamerkan 4ksi bert4han berkualiti apabila berjaya meny3kat ser4ngan bertali arus Vietnam pada 4ksi Kumpulan B, kelmarin.

Kejayaan menam4tkan 4ksi tanpa jaringan itu meletakkan Indonesia di tangga teratas selepas tiga perlaw4nan dengan tujuh mata begitu juga Vietnam namun perbezaan jaringan gol memihak Sang Garuda untuk menerajui kumpulan.

Mengulas keputusan seri yang diraih pasukannya, Hang Seo menyifatkannya hanya satu keputusan di luar kawalannya.

“Malam ini, kami mel4kukannya dengan baik dan jika kami boleh menjaringkan gol ia adalah bagus, tetapi tidak menjaringkan gol tidak memberi k3san yang begitu besar,” katanya.

Vietnam bakal bertemu Kemboja pada 4ksi terakhir peringkat kumpulan pada 19 Disember ini serta dilihat tidak berd3pan masal4h untuk meraih tiga mata manakala Indonesia hanya memerlukan keputusan seri ketika Malaysia memerlukan kemenangan.

Sumber – BH