Tiada jodoh bersama KDA FC

MELAKA: Pertahanan kental Mel4ka United FC (MUFC), Akmal Zahir bersetuju untuk kekal bersama pasukannya itu musim depan walaupun sudah menerima beberapa tawaran baik dari kelab lain.

Akmal mengakui berada dalam dilema sama ada untuk kekal atau sebaliknya selepas mendapat tawaran daripada Kedah Darul Aman FC (KDA FC) dan Sri Pahang FC bagi menghadapi sa!ngan musim 2022.

Dia mengakui h4tinya lebih ber4t untuk menyertai negeri kelahirannya Kedah ketika itu namun selepas membuat penilaian semua dan mendapat pandangan ahli keluarga, akhirnya beliau mengambil keputusan kekal.

Malah dia yang melangsungkan perkahwinan menjelang pusingan kedua separuh akhir Piala Malaysia berd3pan Kuala Lumpur City (KL City) bulan lalu, turvt mengakui jika kekal bersama Mel4ka United jaraknya dengan keluarga dan isteri lebih dekat.

“Isteri bekerja di Seri Kembangan, Selangor. Justeru ia memudahkan urusan kami jika kekal di Mel4ka. Dalam masa sama pengurusan dan barisan kejurulatihan juga menunjukkan minat dan k3sungguhan tinggi untuk saya kekal bersama skuad Hang Tuah musim depan,” katanya.

Akmal yakin Mel4ka bakal menjadi antara pencab4r terkuat Liga Malaysia 2022 menerusi kehadiran pemain baharu berwibawa menerusi gabungan pemain mantap musim ini.

Dia menyertai Mel4ka United pada 2020 dan sebelumnya menyarung jersi UKM FC selama dua musim.

Sumber – BH